Laminaat en PVC vloeren

PVC stroken

De PVC stroken van Ambiant zijn niet voor niets een gewilde keuze van architecten en projectinrichters. Het is namelijk een bijzonder sterke, vlakke en vormvaste vloer die zich uitstekend leent voor intensief belopen ruimtes en makkelijk in het onderhoud is. Geen wonder dat die duurzaamheid én de dankzij moderne scantechnieken verbluffend realistische motieven en structuren ook steeds meer woonconsumenten aanspreken.
Kocx wonen en slapen, de PVC vloerenspecialist in Hoeven (NB).
de juiste oplossing voor PVC vloerenLaminaat en lamelparket

Indien u een harde vloer zoekt kunnen wij u ook helpen, wij hebben een groot stalengamma laminaat en lamelparket.
Ook deze stalen kunt u mee op locatie nemen om te kijken of de kleurstelling en structuur van de vloer past bij uw inrichting.
Tevens kunnen wij u adviseren over de verschillende vloeren, plinten en ondervloeren.
Ook voor het vakkundig plaatsen van de vloer bent u bij ons op het juiste adres.


Wat is een laminaatvloer?

Een laminaatvloer is een gelaagde vloer met een watervaste, gelijmde HDF-plaat als kern. Alle Quick-Step laminaatvloeren bestaan uit vier verschillende lagen:
1. Een transparante, slijtvaste bovenlaag

Deze toplaag maakt je Quick-Step vloer bestand tegen vlekken, slijtage, schokken, krassen, schroeiplekken en huishoudelijke chemische producten. Ze bestaat uit verscheidene lagen melamine die onder hoge druk en hoge temperatuur op de kernplaat van HDF geperst zijn. De toplaag is afgewerkt met een hout- of tegeltextuur/-structuur die 'registered-embossed' wordt genoemd. Daardoor is de oppervlaktestructuur perfect in harmonie met het dessin.

2. Een decorlaag

Dit is de laag die het feitelijke uiterlijk van je vloer bepaalt. De decorlaag is een foto met zeer hoge resolutie van echt hout of echte tegels, die met geavanceerde druktechnieken wordt gereproduceerd en wordt afgewerkt met melaminehars. De combinatie van een perfect dessin en de oppervlaktestructuur zorgt ervoor dat de hout- of tegelimitatie buitengewoon echt en natuurlijk oogt.

3. Een watervast gelijmde kernplaat van HDF

De kernplaat van HDF vormt het hart van de Quick-Step laminaatvloer. HDF betekent 'High Density Fibre Board' (vezelplaat met hoge dichtheid). De plaat is gemaakt van geraffineerde houtvezels en melaminehars van hoge kwaliteit. Het is een samengestelde houtvezelplaat die alle delen van de boom gebruikt. De plaat heeft een zeer homogene samenstelling en technische kenmerken. Ze is uiterst duurzaam, stabiel en zeer vochtbestendig.

4. Een tegenlaag

Deze vochtbestendige rug garandeert een perfect evenwichtige plaat die niet zal kromtrekken of doorzakken wanneer ze correct wordt geplaatst en onderhouden.


Wij zijn dealers van de volgende merken:
  • Quickstep
  • Ambiant
  • Novilon
  • Interfloor
  • MFlor
  • Belakos